Yleinen

Itsenäisyyspäivän tapahtumainfo

Suomi_lippu Itsenäisyyspäivänä 6.12.2015 järjestetään pääkaupungissamme useita erilaisia tilaisuuksia itsenäisyyden juhlistamiseksi ja myöskin mielenilmauksia nykypolitiikkaa kohtaan. Pääsääntöisesti tilaisuudet ovat luonteeltaan rauhanomaisia ja niihin voi osallistua kuka vaan. Järjestäjät toivovatkin tilaisuuksiin runsasta osanottoa.

Sää näyttää tulevana itsenäisyyspäivänä siltä, että kannattaa laittaa todella reilusti vaatetta päälle. Lämpötila keikkuu Forecan ennusteen mukaan siinä hieman alle +10 asteessa, mutta tuulta näyttäisi ennusteen mukaan riittävän koko päiväksi 10-15 metriä sekunnissa ja ajoittaista sadettakin voi esiintyä. Toivomme luonnollisesti, että ennuste menisi tällä kertaa pieleen ja tuuli olisi vähäisempää.

Lämpimän pukeutumisen ohella kannattaa huomioida myös se, että tapahtumajärjestäjät pääsääntöisesti eivät ole järjestäneet tapahtumapaikoille WC-tiloja, mutta alueiden läheisyydessä on useita ravitsemusliikkeitä, joissa on hyvä WC-käynnin yhteydessä vähän lämmitellä vakkapa nauttien kupillinen kuumaa juomaa.

Itsenäisyyspäivän tapahtumat Helsingissä:

11:45 1990-luvun laman uhrit järjestää kokoontumisen Havis Amandalle, jossa sytyttävät kannelliset hautakynttilät ja lähtevät kello 12:00 marssimaan Mannerheimintielle ja Narinkkatorille, jossa kello 12:30 kynttilät lasketaan yrittäjäpatsaan juurelle. Narinkkatorilta kulkue jatkaa Kansalaistorille useiden kansalaisjärjestöjen yhteiseen tilaisuuteen. Kynttiläkulkueeseen osallistuvien toivotaan tuovan mukanaan kannellisen hautakynttilän ja tulitikut. Lisäksi toivotaan kulkueväen pukeutuvan tummiin asuihin.

Linkki tapahtumajärjestäjän Facebook-sivulle https://www.facebook.com/events/904542436304066/

14:00 Rajat kiinni!, Erotaan EU:sta, Suomi turvalliseksi! Ja Naisrauha takaisin!  kansanliikkeet järjestävät yhteisen mielenilmauksen Kampin Narinkkatorilla. Narinkkatorilta siirrytään kello 15:00 Kansalaistorille tukemaan Itsenäinen Suomi 2015-tapahtumaa.

Linkki Rajat kiinni! organisaation Facebook-sivulle https://www.facebook.com/groups/rajat.kiinni.kansanliike/?fref=ts

Linkki Erotaan EU:sta organisaation Facebook-sivulle https://www.facebook.com/events/916261158425739/

Linkki yhteiselle Facebook-tapahtumasivulle https://www.facebook.com/events/990579907671183/

14:00 Itsenäinen Suomi 2015 ja useat muut kansanliikkeet järjestävät yhteistyössä kansanjuhlan eduskuntataloa vastapäätä musiikkitalon vieressä sijaitsevalla kansalaistorilla. Tapahtumassa juhlitaan rakasta isänmaatamme ja vaaditaan toimia Suomen pelastamiseksi.  Tilaisuudessa Vastustetaan hallitsematonta maahanmuuttoa, Kannatetaan Suomen eroa EU:sta ja vaaditaan muutosta hallituksemme Suomen kansaa kurjistavaan politiikkaan. Paikalla on laadukas esiintymislava ja hyvää ohjelmaa. Itsenäinen Suomi 2015 -tapahtumassa puhuvat esimerkiksi perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari ja Perussuomalaiset nuoret -järjestön puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen. Myös elävää musiikkia on tarjolla. Jotain Rajaa! Kansanliike järjestää kansalaistorin liepeillä oman tapahtumansa, missä soppatykki linkoaa ruokaa nälkäisille. Tilaisuus päättyy 17:30, jonka jälkeen tapahtuu siirtyminen Töölöntorille 612-kulkueen lähtöpaikalle poliisin turvaamana.

Linkki tapahtumajärjestäjän Facebook-sivulle https://www.facebook.com/events/933108060077196/

18:30 612.fi-yhdistys järjestää isäinmaallisen soihtukulkueen Töölöntorilta Hietaniemen sankarihautausmaalle, jossa lasketaan seppele. Seppeleen laskun jälkeen jokaisella on mahdollisuus laskea oma kynttilä tai kukkalaite. Soihdut tulevat järjestäjätahon puolesta, eivätkä ne maksa mitään. Osallistujilta odotetaan kunnioittavaa ja hillittyä käytöstä ja pukeutumista, kulkue ei ole karnevaali ja kaikki huutelu, iskulauseet ja poliittiset tunnukset ovat kiellettyjä. Tämä koskee myös Suomen lippuja, yhdistyksellä on oma Suomen lippu, jota kulkue seuraa. Huomioithan, että soihduissa on elävä tuli, joten varovaisuus mm. pukeutumisessa on syytä ottaa huomioon.

Linkki tapahtumajärjestäjän kotisivuille http://612.fi/

Ei liene kenellekään tule yllätyksenä, että näiden tilaisuuksien lisäksi myös anarkistit jo perinteisesti kokevat olonsa uhatuksi. Tänä itsenäisyyspäivänä he eivät koe uhaksi Presidentin linnassa juhlivaa eliittiä, vaan heitä uhkaa nyt itsenäisyyttään puolustavat tavalliset ihmiset. Onkin odotettavissa, että he ottavat kohteekseen jonkun tilaisuuden ja yrittävät hyökätä osallistujien kimppuun. Poliisi on kuitenkin hyvin varautunut ja pyrkii suojelemaan kaikkia näitä tilaisuuksia.

Toivon, että jokainen löytää näistä tilaisuuksista sen omansa ja lähtisi liikkeelle itsenäisyyttä juhlistamaan ja sitä puolustamaan. Myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tulevat ovat tervetulleita jokaiseen tilaisuuteen. Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

 

P.S. Mikäli olet tapahtumajärjestäjä ja löydät oikaistavaa, otathan ystävällisesti yhteyttä sähköpostiosoitteeseen kevin.servin@gmail.com .

 

Jätä kommentti